Четврта година по ред македонската јавност ќе гласа за најпосакуваниот нов автомобил. Националниот избор за најпосакуван автомобил во Македонија и наградата „Златно тркало“ влегуваат во своето четврто издание, а од денеска се познати и кандидатите кои ќе конкурираат за титулата.

Авто Плус, во соработка со Carclub, CarsByVik и RPM.mk го стартуваат четвртото издание Националниот избор за најпосакуван автомобил во Македонија, во кој јавноста, преку гласање на официјалниот сајт, го избира својот фаворит и миленик на четири тркала. Во конкуренција влегуваат возила кои пристигнаа или ќе пристигнат на македонскиот пазар непосредно пред почетокот на гласањето.

Конечната листа на кандидати изобилува со интригантни модели од различни класи, а гласачите сигурно ќе бидат на слатки маки да го одберат својот фаворит во трите категории – Најпосакуван Семеен автомобил, Најпосакуван Премиум автомобил и за Главната награда за Најпосакуван автомобил во Македонија.

Најпосакуван Семеен автомобил

Citroën C4 X
Opel Astra
Renault Austral
Toyota Corolla Cross

Најпосакуван Премиум автомобил

Alfa Romeo Tonale
Audi e-tron GT
Range Rover Sport

Главна награда за Најпосакуван автомобил во Македонија

Alfa Romeo Tonale
Citroën C4 X
Peugeot 408
Renault Austral
Toyota Corolla Cross