Децении по смртта на Курт Кобејн зелениот џемпер продаден за 334.000 долари. Повеќето 25 годишни џемпери завршуваат во отпад, но не и оној кој Курт Кобејн го носеше на легендарниот настап на Nirvana на MTV Unplugged. Џемперот се појави како дел од Julien`s Auctions icons and idols аукцијата на 25-26 Октомври. Според BBC зелениот џемпер во саботата е продаден за неверојатни 334,000 долари. 

Не е ни чудо што џемперот ја достигна оваа цена, бидејќи откако го носел пејачот, никогаш не е испран. На истата аукција се прдаде и гитарата на Кобејн за 340,000 долари.