Од музеи до куќи на ридови, ова се некои од  структурните градби во светската архитектура кои ќе ви го одземат здивот

Со своите гломазни облици, неспецифични ѕидови, невообичаени фасади и бои, некои градби во светот може да предизвикаат воодушевување, но и морничаво чувство истовремено. Некои од нив сè уште се користат, а некои се одамна напуштени, што ги прави уште попривлечни за љубопитните љубители на архитектурата.