Периодот што помина не стави на колена повеќето од нас, што луѓе, тоа и компании. Но треба да се научиме да живееме со новите услови и да твориме, работиме… живееме понатаму.

Во новото видео, преку пораката „Заедно, за убаво, за нас“ Скопско испраќа порака дека „Можеби нема да биде исто, но заедно ќе направиме да биде подобро“, повикувајќи на солидарност, заедништво и меѓусебна поддршка во овие моменти.