Стопирајќи го датумот на лансирање, Facebook само потврди дека работи на смарт часовник. Во игра е поголема слика затоа што споменатиот паметен часовник што се развива се претпоставува дека ќе работи во тандем со очилата за проширена реалност што во моментов ги развива компанијата. Она што го знаеме е дека функциите на паметниот часовник ќе вклучуваат камери и ќе бидат интегрирани со Facebook и Instagram. Facebook Reality Labs инвестираат во насока да ги направат AR очилата покорисни, а интеракцијата поприродна и интуитивна. Покрај развојот на технологии, Facebook инвестира и во други технологии низ целиот свет што би им помогнала во постигнувањето на целта. Овој гигант излезе во јавноста пред извесно време со планови за лансирање на паметни очила оваа година, кои се поврзуваат со паметни телефони како дел од алијансата со EssilorLuxottica.