Концептните футуристички мотори во денешно време се вообичаени. Но секој нов претставен концепт не радува…особено нас мажите. Z Motorcycle дело на студиото Joseph Robinson Design, ни претстави една футуристичка визија, со доста интересна возачка позиција и некарактеристична модуларна конструкција.

Стандардните мотори имаат едноставна рамка, додека Z Motorcycle користи рамка составена од повеќе делови која може да лесно да се расклопи и склопи и едноставно да се замени батеријата. LED светлата и сајбер стилизираниот изглед дефинитивно му даваат префинет изглед на моторот.