Како продолжение на опсесијата за создавање на совршен мотор на поинаков начин Moose Motodesign прилагоди Yamaha Virago XV920 како изјава за љубовта кон моторот. Овој Yamaha XV920 го дефинираат ‘drag’ задно тркало, скулптуриран издув, висококвалитетни полирани цевки од не’рѓосувачки челик, кој совршено ја одразува моќта на моторот.

Чистите, дискретни рамки се хромирани во сребрена боја, додека резервоарот на предната стана доаѓа со заштита и јаглероден сјаен премаз. Поради издуниот систем задниот дел е редизајниран со цел динамичен и малку агресивен изглед.