PUMA го најави лансирањето на својата колекција Suede Classics за сезоната есен/зима 2020 година. Но за одбележување на колекцијата, PUMA почна соработка со нигерискиот музичар Wizkid кој претставува заштитно лице на брендот. Силуетата на патики, која првпат беше претставена во 1968 година, се појавува во три класични бои и тоа, црни со бел ѓон, целосно црни и каки со бел ѓон. За оваа соработка од компензијата ќе кажат: „Wizkid е навистина иновативен и возбудлив уметник на музичката сцена,кој ја отелотворува страста и метежот што ги бараме кај некој за да ја претставува PUMA како компанија“.