Vespa и Dior ги здружија своите сили за да создадат ексклузивен скутер и палета на соодветни аксесоари кои го слават сончевиот дух и уметноста на живеење на двата бренда. Основани во истата година – 1946 – италијанскиот бренд и парискиот производител на скапоцена облека се поврзани преку заедничката желба да инспирираат нова, светла и креативна визија за светот. Со Vespa 946, Diоr и Vespa целат кон тоа да го реосмислат духот на слободата, движењето и изразувањето кои ги движи.

Vespa и Dior

Како почит кон годината во која се основани, Vespa 946 елегантно е преслечена од Dior со монокок шасијата и специфичните графички линии на овие два легендарни бренда. Симбол за префинетост и пречистување, овој нов скутер ја рефлектира обврската која Dior и Vespa ја имаат кон умешноста и виртуозната уметност на деталите.

Модерната верзија на легендарната Vespa 946 – претставена во 2021 година во Милано и препознаена по својата елегантност, аеродинамични кривини и технолошката иновација – новиот модел е дизајниран од страна на Марија Грација Киури, креативниот директор на Dior женските колекции. Скутерот е 100 проценти направен во Италија, придржувајќи се кон прецизните и препознатливи стандарди, обврски и прецизност на францускиот бренд за скапоцена облека.

Кога станува збор за седиштето, Dior подготви куфер, со модерниот димензионален мотив дизајниран од Марк Лохан во 1967 година, специјално дизајниран за да биде фиксиран на рамката за багаж, со што се додава карактеристична привлечност. Шлемот украсен со истиот легендарен мотив го заокружува уникатниот опсег. Овие лимитирани креации ќе бидат лансирани на пролет 2021 година во бутиците на Dior ширум светот, а потоа и во одредени продавници на Piaggio.