Големите имиња доаѓаат со високи цени наменети за богатите колекционери. Специјалните изданија на одредени модели на автомобили често се распродадени пред да се појават на пазарот или завршуваат на аукции чии цени се далеку повисоки од објавените а произведувачите на автомобили ги чуваат само за потенцијални купувачи. Иако обичниот човек неможе да си ги дозволи задоволство е да се погледнат.