Последната колекција која доаѓа од Todd Snyder е во монохроматски стил. Пролетната колекција доаѓа со освежување кое ја истакнува привлечноста на таканаречените „essentials“, кои доаѓаат во разни бои кои по ваша желба можете да ги комбинирате или не. Со опуштените и „slim fit“ балансирани кроеви Todd Snyder нуди секојдневна елегација која одговара на современиот човек. Висококвалитетните, различни материјали додаваат на убавината на кројот, правејќи ја оваа колекција по тренди, шик потребна отколку луксузна.