„По првото издание, интересот за саемот е уште поголем“, коментираат организаторите.

Втора година по ред, претставници на текстилниот сектор ќе се соберат во Бугарија. Второто издание на ТМТ Експо ќе се одржи од 25 до 27 септември во Меѓународниот изложбен центар Интер Експо Центар во Софија. Саемот ќе формира екосистем за презентирање на трендовите во текстилната индустрија.

„Со своето прво издание, ТМТ Експо се покажа како вредна платформа“, коментираат организаторите. Амбиција е изложбата да се претвори во голем форум во календарот на настани во текстилната индустрија во Југоисточна Европа.

ТМТ Експо

„Вклучените компании го претставуваат речиси целиот спектар на активности и индустрии во секторот“, додаваат организаторите. Тие објаснуваат дека TMT Експо го интегрира целиот процес на создавање текстилни производи – дизајн, инженеринг, сечење, софтвер, CAD/CAM системи и подготовка за производство па се до технолошко производство.

Изложбата, која порасна за скоро 25%, дава можност да се презентираат најсовремени решенија во текстилната индустрија од логистика, печатење и пеглање, завршна обработка, тестирање, внатрешен проток на материјали, обезбедување на квалитет на опрема, опрема за перење и хемиско чистење.

Придружувањето на програмата ќе додаде дополнителна вредност, овозможувајќи да се стекне знаење преку професионални настани и презентации на компанијата.

ТМТ Експо

Преселба на нови пазари

Учеството на ТМТ Експо обезбедува реални услови за развој на бизнисот во Источна и Југоисточна Европа и, се разбира, влез и воспоставување на локалните пазари „Градењето контакти со деловни претставници тука ни овозможува да го промовираме нашиот производ и да ја прошириме нашата дистрибутивна мрежа во областа“, коментираат учесниците од минатогодишното издание.

Автоматски машини за ткаење, машини за шиење, директно печатење на текстил, сублимација и термички печатари се меѓу покажаните иновативни производи. Важно место им се припишува на најиновативните материјали, меѓу нив – паметни термо-регулирани предива со термохроматски и фотохромни степени, со контролирана должина на површина во боја. Посетителите може да видат повеќенаменски ткаенини, текстурирани ткаенини и многу повеќе.

ТМТ Експо

Симбиоза како пат кон успехот

Првото издание на ТМТ Експо докажа дека успехот лежи во симбиоза. Затоа, овогодинешната изложба ќе се одржи паралелно со COPIS. Овој меѓународен форум е единствениот форум посветен на рекламирање и печатење во Бугарија. Печатењето на текстил е еден од главните фокуси во годинешното издание.

Изложбата ТМТ Експо ќе собере претставници од текстилната индустрија од Бугарија и од странство од 25 до 27 септември во Интер Експо Центарот во Софија. Најновите информации за саемот можете да ги следите на www.tmtexpo.bg