Изгубен багаж, игубена ташна, изгубен паричник, изгубени клучеви… задава главоболки. Еве уште еден смарт уред кој им помага на корисниците да ги пронајдат исчезнатите предмети со помош на смартфон. Бидејќи уредот има Bluetooth, поврзувањето со вашиот телефон е лесно откако ќе ја превземете апликацијата. Tile Pro можете да го прикачите на личните предмети и да ги следите во реално време.

Tile Pro

Доколку сте заборавиле каде сте ги ставиле клучевите од дома а сте сигурни дека не сте ги изгубиле, со Tile Pro можете лесно да ги најдете бидејќи уредот испушта звук со притискање на копче од апликацијата. Во последно време ваквите уреди доаѓаат веќе вградени во некои предмети, на пример, Prodigy Spinner куферот на Samsonite доаѓа со веќе вграден Tile Mate Bluetooth tracker, Herschel Search Passport Holder доаѓа со можност за следење, Away x Tile Luggage Tag има Tile Slim Bluetooth тракер… Доколку сте од тие луѓе кои често забораваат каде ги ставаат своите лични предмети или сте од оние кои често патувате можеби треба да размислите за една ваква „помошна алатка”.