Новата верзија на масивниот модуларен MicroLED телевизор на Samsung се вика The Wall Luxury и има 8K максимална резолуција и дијаметар од 742 cm (292 inch). Алтернативно на пазарот ќе биде достапна и конфигурација со 2K и дијаметар од 185 cm (73 inch).

The Wall Luxury има поголема максимална резолуција во споредба со претходните MicroLED прототипови на компанијата и зафаќа поголем простор. Бидејќи MicroLED технологијата на Samsung е модуларна, може да се конфигурира големината на екранот и резолуцијата.

The Wall Luxury

MicroLED технологијата е импресивна бидејќи за прикажување, креирање на слика користи индивидуални LED диоди. Од Samsung велат дека ова парче технологија има гаранција од 100.000 часа користење, со максимална јачина од 2.000 nit. Цената сеуште не е позната.