The Stranger е трилет од осум епизоди кој се заснова на истоимениот роман на Харлан Кобен. Серијата започнува кога странец, игран од актерката Хана Џон-Камен, му приоѓа на човек со информација дека неговата сопруга ја лажирала бременоста. Тука почнува да се расплеткува и заплеткува приказната и тајните низ градот. Серијата се прикажува на Netflix од 30-ти Јануари 2020 година и ако до сега не сте одвииле време да го погледнете…