The Boring Company планира подземен систем на движење во Лас Вегас, наречен The Vegas Loop, кој има за цел да го реши проблемот со сообраќајот со ископување на патека од 10 милји (16 километри) што ќе ја поврзе познатата лента од хотели и казина во Лас Вегас, до централното градско подрачје на градот и McCarran International Airport.

Ископувањето на тунелот е доста скап со проценка на некои проекти кои би чинеле дури до една милијарда американски долари за милја (1.6 километри). Со цел овој проект да се реализира The Boring Company се чини дека решиле да го намалат дијаметарот на тунелот на половина со што трошоците би се скратиле за 4 пати.

The Boring Company тврди дека откако би се завршил овој проект, ќе може да се сообраќаи од Las Vegas Convention Center до Mandalay Bay за три минути, во споредба со 30-те минути што се потребни сега доколку се користи површината.