Mazda

Повеќето производители на автомобили започнаа се почесто да креираат возила со пониска суспензија и голем број на заштитни елементи окoлу каросеријата која е „SUV -инспирирана“ а поседуваат облик на купе. Јапонските марки не останаа имуни на овој општо прифатен тренд. Така од неодамна и Mazda се приклучи во играта со свој преставник.

CX-30 се базира на истата платформа на Mazda 3, но всушност е некаде на половина пат помеѓу класичен компакт и теренец. Изгледа похрабро во предниот дел за разлика од моделот од кој црпи инспирација со нагласени контури и впечатлива изведба на задните светлосни групи.

Квалитетот, естетиката и минималистичкиот стил се карактеристични при градење на кабинскиот простор. Фокусот е ставен на возачот, кој има на располагање совршено видно поле на сите контроли и екрани. 

Тимот на Авто Плус го тестираше моделот на  Mazda CX-30 MHybrid. Деталите прочитајте ги на avtoplus.mk