Тимот на Авто Плус го тестираше новиот Audi Q3. Во изобилие од таленти, втората генерација на моделот може да се пофали не само со поголемата визуелна сигурност, туку и поголема просторност, прилагодливост и практични детали. 

  • Изгледа многу поспортски од својот претходник. Има поостри и аголни линии и мускулест преден изглед на решетката. Светлосните уреди имаат нов, ревидиран изглед, а за промената придонесуваат и новиот заден браник и дифузерот.
  • Најголемите промени, возилото ги искусува во внатрешниот дизајн. Ентериерот го продолжува спортскиот изглед на екстериерот, но уште посамоуверено. Има високо прилагодлив целосен дисплеј во боја и централна конзола на две нивоа: вентилациски отвори и ММI екранот на допир. 
  • Погонскиот спектар кај новиот Q3 e составен од четири различни конфигурации, и тоа три бензински и една дизел, сите во пакување од четири цилиндри со директно вбризгување и турбо полнење.

Повеќе детали и целото искуство од возењето на Audi Q3 можете да го прочитате на страната на Авто Плус.