Во промотивно видео, охрабрувајќи ги луѓето да аплицираат за работа во Tesla’s Cell Team, Telsa прикажа како се произведуваат нивните литиум-јонски батерии. Снимено во документарен стил, видеото ги прикажува фазите на производство од суровина до пакување. Во видеото може да се види и дел од машинеријата со која располага и нивото на автоматизација на производствените погони.

Како што се вели во промотивното видео: За да се постигне транзиција кон одржлива енергија, мора да произведуваме попристапни електрични возила и складирање на енергија, истовремено градејќи фабрики побрзо со помалку инвестиции. Клуч на ова производство на батерии е terawatt-scale и далеку поповолни батерии. Во Telsa, ние градиме автомобили и фабрики од темел. Сега го правиме истото со батериите. Придружете ни се за да ја решиме следната генерација на мобилен инженеринг, производство, материјали, опрема и оперативни предизвици- сите во еден вертикално интегриран тим.