Времето е единствената работа во животот која е апсолутно непоколеблива и неизбежна. Но TAG Heuer ни носи класични парчиња за кои времето како да застанало, тие всушност добиваат поголема вредност додека стареат. Овие парчиња во текот на целата наша поединечна приказна се веќни и долготрајни, па без разлика со што ги носите и каде ги носите се пренесуваат од генерација на генерација.

Од година во година, тие лансираат нови верзии на нивните класични модели, менувајќи ја нивната функционалност, но одржувајќи ја истата својата форма и естетика. Брендот TAG Heuer го направи повторно токму тоа, презентирајќи специјално издание на неговиот познат модел Carrera.

Новиот модел TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition уште еднаш го донира својот костум инспириран од 1960-тите, и го покрива со модерна технологија и иновации што го носи модерното време. Линијата TAG Heuer Carrera содржи еден од најпознатите рафинирани хронографии на брендот, што претставува наследство на славниот часовник и нејзиниот смел дух, кој се спротивставува на времето кое минува.

Специјалното издание TAG Heuer Carrera доби црн елегантен каиш направен од кожа од алигатор кој го прави погоден за сите прилики. Покрај тоа, овој модел е ограничен на 1860 парчиња, што е омаж за годината во која е основан брендот, акцентиран со натписите „One of 1860“ и „Limited Edition“.

Можеме да заклучиме дека TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition претрпе значителна еволуција, но во исто време ја задржува својата беспрекорна репутација, отпорна на времето што го мери.