Кога сме веќе кај навиките, статистиките на Pornhub покажуваат дека жените почесто уживаат во порнографски материјали меѓу жени, за разлика од мажите. 

Pornhub го објави статистичкиот извештај за 2019 година кој се однесува на најпребаруваните зборови и категории. 

Пребарувања кои ја дефинираа 2019

Во 2019 биле регистрирани 42 милијарди прегледи на Pornhub. Чисто за ориентација, тоа се 80 илјади корисници кои го посетуваат Pornhub во минута. Најпребарувани категории се Amateur, Alien, POV. 

Почести пребарувања од страна на жените

Според статистиките на Pornhub, 32% од глобалните пребарувачи на сајтот се жени, а најпребаруван збор е lesbian. За разлика од жените, машките учесници преферираат класична вагинална и анална пенетрација.