Резервирајте го 19 ноември за новиот on-demand гејминг сервис на Google кој го носи името Stadia. Сервисот можете да го користите на телефонот, компјутерот, телевизорот. Цената изнесува 10 долари месечна претплата и е наречена Stadia Pro Tier. 

Stadia Base Tier е бесплатната верзија на Stadia и е ограничена на 1080p. Досега е објавена листа на игри кои ќе бидат достапни на Stadia:

  • Ghost Recon: Breakpoint
  • Borderlands 3 
  • Tom Clancy’s The Division 2
  • NBA 2K20 
  • Mortal Kombat 11
  • Red Dead Redemption II

За да почнете со игра уште на самиот ден на лансирањето, потребно е да го нарачате Stadia Founder’s Edition кој вклучува џојстик и Chromecast Ultra стриминг уред по цена од 129 долари. Засега ќе работи само на десктоп компјутери и лаптопи кои користат Chrome пребарувач, како и телевизори со приклучен Chromecast Ultra.