Мастермајндот на Johnnie Walker, Џим Бевериџ, кој е познат како човек со неверојатно познавање и посветеност кон овој пијалок доби заслужена почест. Четириесетте години работа кулминираа со Johnnie Walker Master’s Ruby Reserve, виски кое е создадено од комбинација на вискија стари по четириесет години.

Бевериџ и неговиот тим „ghost” пијалоците од дестилериите Cambus, Carsebridge, Pittyvaich и Port Ellen, совршено ги комбинирале и избалансирани со вкусови на темно чоколадо, сливи и цреши, кои се наоѓаат во пијалоците од Talisker, Royal Lochnagar, Glendullan и Cragganmore.

Ова лимитирана едиција од 398 шишиња покрај одбележувањето на четириесет годишната посветеност на Џим Бевериџ во виски индустријата, ја слави и 200-годишнината на Johnnie Walker.