Пред неколку години споменувањето на електричен mountain bike би звучело поразително за вљубениците во овој спорт. Е-MTB технологијата кај Specialized Turbo Levo Comp FSR ќе ве остави без зборови доживувајќи неверојатно целокупно искуство, како прекрасна комбинација на екстремен мотокрос и супер брз спуст.

Точната геометрија на алуминиумската рамка во која се наоѓа кабелот, елегантните 29 инчните тркала и RockShox Deluxe суспензијата ги впиваат нерамнините. Овој Turbo Levo Comp FSR велосипед има многу повеќе да понуди: SRAM PG-1130, 11-брзински менувач, SRAM Guide хидраулични сопирачки, Praxis картер…

Едноставниот систем за контрола на управувачот, овозможува зголемуваат или намалуваат количината на помош од електричниот мотор. Дисплејот го покажува преостанатото ниво на батеријата, а возачот може да си зададе вртежен момент и моќност преку апликацијата Mission Control App.

Тежината на велосипедистот, теренот, температурата и условите сите имаат огромно влијание врз опсегот кој за овој Specialized Turbo Levo Comp FSR изнесува 32 километри. Можеби бројката е разочарувачка но овој велосипед лесно може да се вози и без електрична помош.