Без да заборавите делче ваму, без болка и крвавење, без проблем – од совршено избричената брада ве делат неколку чекори.

Под површината

Како жените, така и кожата има повеќе слоеви. Употребете пилинг за кожа на лице кај мажи 2 пати во неделата за да ги отстраните мртвите клетки и навнатре пораснатите влакна. 

 

Исплакнете пред да почнете

Сувите влакна на лицето се како боликава жица. Никогаш не ја бричете брадата на суво, само за да заштедите време. Ќе добиете црвен осип кој изгледа ужасно. И боли!

Трикот е во аплицирањето

Аплицирајте ја пената за бричење со помош на четка, така се олеснува бричењето и станува поглатко.

Користете ги вистинските алатки

За да ја намалите чувствителноста,треба да користите остар жилет. Неопходно е редовно да ги менувате жилетите. 

Оладете за крај

Исто како што оставате телото да се олади по интензивен тренинг, така е неопходно и кожата да се олади после бричење. Исплакнете со студена вода и со тапкање избришете со чист пешкир.