Sony Pictures ги отдложи премиерите на филмовите „Spider-Man 3“ и „Into the Spider-Verse 2“ поради пандемијата која ја погоди индустријата. Но потврдени се нови датуми за истите филмови па така, наместо на 16-ти јули 2021 година, „Spider-Man 3“ ќе го видиме на 5-ти ноември, додека „Into the Spider-Verse 2“ на 7 октомври 2022 година. И двете франшизи забележаа голем успех и доста голема заработка така што „Spider-Man“ заработи 1,13 милијарди американски долари, а „Into the Spider-Verse“ се закити со Academy Award и заработени 375 милиони американски долари ширум светот.