Sonos го претстави својот нов паметен звучник Roam, кој нуди можност да го носите со вас на следната ваша авантура. Дизајнот се базира на преносливост, па поради тоа овој звучник тежи 0.43kg. Sonos Roam нуди совршено корисничко искуство поради можноста да се поврзе со повеќе од 100 стриминг платформи. Roam исто така носи робустен квалитет на звукот и карактеристики отпорни на временски услови.Аудио страната доаѓа во форма на два засилувачи Class-H, вуфер, високотонец, додека IP67 и големиот капацитет на батеријата му овозможуваат да ги надмине и влажните и прашливите услови до 10 часа. Боите во кои е достапен се Lunar White и Shadow Black.