Првата најава за Black Widow на Marvel ни ветува дека ќе ја видиме прекрасната Скарлет Јохансон во неодоливо опасно издание. 

Покрај неа, во филмот ќе се појават и Флоренс Пу и Дејвид Харбор, како членови на нејзиното семејство. 

Премиерата на филмот е закажана за 1 мај 2020 година, а единствено што знаеме е дека ликот на Јохансон се враќа во родната Русија.