Шалот е уште еден моден додаток кој можете да го искористите со намалувањето на температурите. Ако се одлучите за еднобојна варијанта, може да биде и сосем поинаква боја од останатите парчиња во изгледот. Ако се одлучите за шарен, со принт, цветен или во неколку бои, тогаш останатите парчиња од гардеробата треба да се смирени и еднобојни, додека шалот е единствениот кој паѓа во очи. Во галеријата во прилог, ве инспирираме за сезонава која следува. Внимавајте да е долг и голем.