Периодов успеавме да изгледаме многу филмови, познати и помалку познати. Многу познати актери го покажаа својот талент и не оставија подзинати со некои сцени. Кога мислиме на секси сцени, не мислиме на сексот на екран, туку на оние сцени кои не се ескплицитни и не вклучуваат интеракција на голи тела. Тоа се оние секси сцени кои ќе ве возбудат, но се „безопасни”, па дури и ќе ве насмеат.

Hustlers (2019) Танцот на пејачката Џенифер Лопез зрачи со жежок сексапил. Иако позната по нејзините танцови точки, оваа сцена посебно е погодена.

Always Be My Maybe (2019) Сцената со Кијану Ривс. Овој актер плени со неговиот сексапил каде и да се појави. Иако неговото појавување во овој филм е кратка, импресиите од истата се…

Crazy, Stupid, Love (2011) Рајан Гослинг… Сцената каде актерот ја соблекува маицата и го покажува неговото тело и во продолжение сцената со култното подигање на Ема Стоун како во филмот Dirty Dancing.

Anna Karenina (2012) Љубовните афери се доста секси, а актерката Кира Најтли ја претставува таа еротска врска на најдобар можен начин.

Handmaiden (2016) Целиот филм е доста голема „horny” мистерија. Но сцената во која Лејди Хидеко ја соблекува слугинката создава интензивна напнатост и исчекување на следното.