Вистина е дека во нормални услови и секс пози на жените може да им треба многу подолго од мажите за да доживеат оргазам… Всушност, некои студии сугерираат дека просечниот маж може да достигне кулминација за пет минути, додека на просечна жена и се потребни до дваесет или повеќе за да ја заврши истата работа.

Сепак, постојат одредени стратешки пози кои можат да ви помогнат да отидете чекор подалеку. Во прилог следуваат некои од најдобрите секс пози кои ќе ви помогнат да издржите подолго во кревет и ќе успеете да се покажете во подобро светло пред вашиот партнер.

Седечка поза

Ова може да биде многу романтична поза, бидејќи за време на нејзиното практикување сте во совршен контакт лице в лице со партнерот, што овозможува бакнување и контакт со очите, со што се создава поголема интимност и страст. Иако пенетрацијата во оваа поза може да биде длабока, самите движења мора да останат смирени и со исто темпо, што е совршено за отсекување на преголемата возбуда и забрзување на работите. Ако мислите дека брзо ќе ја достигнете кулминацијата, научете да ги успорите работите со партнерот и на тој начин да го одложите крајот за некое време.

Крст

Оваа поза бара да легнете на страна. Тогаш вашата партнерка мора да лежи на грб под агол од деведесет степени, прекрстувајќи ги нозете преку вашите колкови. Оваа поза го одложува кулминацијата бидејќи сте спречени од лесно движење и сте во спротивна положба од партнерката, што носи само способност да се движите наназад и напред држејќи се за нејзините бедра. Како и во претходниот случај, ограничените потези значат дека не можеме премногу да се занесеме и пребрзо да стигнеме до крајот.

Лажица

Многубројните студии докажаа дека можеме многу подобро да се контролираме и да издржиме подолго во оваа поза, во која маж и жена лежат на страни свртени кон ист правец, стуткани заедно. Во овој случај, машката карлица е малку пониска од женската, додека потребно е таа да се наведне малку напред во колковите, кревајќи ги малку нозете за да ве пушти внатре. Оваа поза има понежно темпо и поплитко пенетрација, бидејќи повеќе е акција за дупчење и пробивање наместо туркање, така што спречува премногу предвремено возбудување за нас. Ова е исто така многу интимна поза и е совршена ако и двајцата се чувствувате уморни и идеални за бавно, мрзеливо неделно утро.

Каубојка

секс пози

Оваа секс поза, позната и како girl up, е поза во која мажот лежи на грб, а жената на пенисот свртена кон него. Cowgirl е уште една добра опција за одржување на работите подолго време. Жената е задолжена овде и таа ги диктира брзината и нивото на пенетрација, па затоа е важно таа да ги успори работите и да го одржува темпото во целосна синхронизација со вас. Во оваа позиција за нас, има многу помалку вклучено потиснување, дури и со притискање нагоре кога таа се крева, бидејќи чувствителноста на пенисот е многу помала и тоа автоматски значи дека таа ќе може да вози многу подолго додека не ја достигнете кулминацијата.

Предигра

секс пози

Се разбира, ова технички не е поза, но важноста на добрата предигра е клучна кога сакаме да издржиме подолго во кревет. Успешната предигра пред вистинската пенетрација ја отежнува нашата брза ејакулација, што во основа значи дека можеме да имаме секс без наполнет пиштол. На овој начин, вашата сперма постепено се надополнува и повторно се јавува силна ерекција, но со брзина што е многу поконзистентна со нејзината. За ноќ исполнета со задоволство, можете да го користите јазикот или вештите прсти, можеби дури и играчка за да ја полудите на повеќе начини и неколку пати.

Накратко, кога станува збор за подолг секс, сите пози имаат свое влијание , но важно е да се забави и да се задржи темпото за да се победи во трката секој пат.