Не сте задоволони од изгледот на вашата брада? Ако е така, вие сте еден од многуте луѓе кои имаат проблеми со изгледот на брадата. Разбирливо бидејќи брадата е истакната карактеристика на машкото лице. Густата негувана брада може значително да го подобри изгледот на мажот.

Под овој третман се подразбира земање на здрави фоликули и нивна трансплантација на места каде недостасуваат, исто како операцијата за трансплантација на коса. Оваа естетска операција има за цел да се погрижи да го постигнете густиот и здрав изглед на брадата за кој сонувавте и се смета за неинвазивна метода.

За трансплантација на коса на лицето, генерално, се користи добро позната техника за трансплантација на коса FUE. Здравите фоликули на косата се отстрануваат од донаторската област и се трансплантираат во целната област за да се поттикне здрав раст на влакна. Здравите фоликули на коса често се собираат од задниот дел на главата.

Beard Transplant I Procedure, Costs, Candidates, Recovery, Techniques

Во зависност од пациентот, може да се користи техниката DHI која претставува изменета верзија на FUE методата. Техниката DHI користи софистицирана алатка наречена Чои пенкало. Оваа техника е преферирана во последно време бидејќи обезбедува брзина и прецизност. Бидејќи секој случај е различен, трансплантацијата оди во консултација со специјалист, доктор, со кој се одредува техниката која ќе се користи.

Битен момент е и процесот на закрепнување. Луѓето често се прашуваат колку долго трае процесот на закрепнување по операцијата и што вклучува истата. Што се однесува до времето на закрепнување, во текот на првите неколку дена по вашата операција, ќе забележите кора околу трансплантираната област и ќе почувствувате чешање. Овие кори треба да се лупат за неколку дена.

Трансплантираните фоликули на косата може да паднат по 3 недели, сепак, нема потреба од грижа. Саканите резултати ќе ги добиете по 3 месеци, по што вашата брада ќе расте со просечно темпо. Трансплантацијата на брада во Турција има тенденција да биде прилично успешна и безбедна за разлика од повеќето клиники во било која друга европска земја или САД.

Цената за трансплантација на влакна на лицето во Турција е исто така многу поевтина за разлика од другите земји и се движи помеѓу 1.000 и 3.000 долари во зависност од областа и графтови кои можеби ќе ви требаат.