Скопје за прв пат оваа година ќе биде домаќин на фестивал од светски рамки, Skopje Whiskey Fest 2019, посветен на еден од најхедонистичките пијалаци во светот – вискито

Skopje Whiskey Fest

Првото издание на Skopje Whiskey Fest ќе се одржи во Skopje Marriott Hotel на 22 и 23 ноември. Skopje Whiskey Fest е првиот настан од ваков калибар кој се одржува во земјава, па за да поминете убаво, да се (до) едуцирате и да уживате, неопходно е да се придржувате до некои основни правила:

  • Пијте доволно вода помеѓу дегустациите
  • Почитувајте го кодексот на облекување
  • Запомнете дека настанот има едукативен, а не натпреварувачки карактер
  • Уживајте и во храната, не само во пијалокот.
  • Направете темелно истражувате пред да појдете на настанот
  • Бидете умерени и трпеливи
  • Дозолете си да поставувате повеќе прашања
  • Дајте им шанса на повеќе брендови
  • Уживајте

Skopje Whiskey Fest Детали за правилата за однесување и занимливости во врска со вискито како пијалак ќе најдете во најновиот број на Машки Магазин. Картите за настанот можат да се купат на официјалната страна, каде ќе најдете повеќе информации и за организираните мастер часови.