Основана во 2020 година, компанијата SCRY го откри својот изум, својата прва 3D печатена обувка Shuttle Shadow. Иновативното име доаѓа од прогресивниот развој што ги обединува уметноста, дизајнот, технологијата, културата и животната средина.

Користејќи дигитален процес за производство на својот производ SCRY, управува со технологија која обезбедува нула губење на ресурси создавајќи производ кој истовремено се одликува со едноделен контурен дизајн, кој доаѓа во елегантна и впечатлива тонска црна боја. Овие обувки кои може да се наречат футуристички и еколошки означува интересен пресврт во областа на обувките. Цената на овие обивки е 650 американски долари.