Колекцијата добра музика со која се опуштате дома по напорниот ден, сега можете да ја надополните со уште едно парче квалитетен албум. Ова долгозаборавено ремек дело на гигантот Miles Davis го носи името Rubberband. Станува збор за албум снимен во 1985 кој требал да ја започне првата соработка на Davis со Warner Bros. Records и да го најави неговото заминување од Columbia. Но, некаде попатно албумот бил сместен на полиците на издавачката куќа, па Davis за Warner во 1986 година од минатиот век како прв албум го сними Tutu. 

Минатата година издавачката куќа изјави дека албумот ќе го види светлото на денот под оригиналното име и за изненадување на многумина, со оригиналната продукциска екипа која ја сочинуваат Randy Hall и Zane Giles заедно со внукот на Miles Davis, Vince Wilburn, Jr. На албумската листа која можете да ја погледнете во продолжение, ќе се најдат и две соработки со Lalah Hathaway и Ledisi.  Синглот Rubberband of Life го најави доаѓањето на овој албум. 

01 Rubberband of Life [ft. Ledisi]

02 This Is It

03 Paradise

04 So Emotional [ft. Lalah Hathaway]

05 Give It Up

06 Maze

07 Carnival Time

08 I Love What We Make Together [ft. Randy Hall]

09 See I See

10 Echoes in Time/The Wrinkle

11 Rubberband