Бидејќи автомобилската индустрија страда од застојот, Rolls-Royce реши да премине на производство на мед. И покрај тоа што британскиот производител на луксузни автомобили привремено го прекина производството на автомобили, нејзините пчели работат со полна пареа за да создадат најексклузивен мед во светот.

На површина од 17 хектари исполнети со половина милион дрвја, диви цвеќиња и огромна разновидност на грмушки, Goodwood Apiary произведува мед веќе трета сезона. Во вистински стил на Rolls-Royce, работниците работат во апсолутен луксуз со шест традиционални, дрвени кошници од кои пет именувани по автомобилите Phantom, Wraith, Ghost, Dawn и Cullinan, додека шестата именувана по својата гордост и радост Spirit of Ecstasy.

Rolls-Royce