Rolls-Royce официјално го најави почетокот на една од најексклузивните апликации за паметни телефони наменета за глобалната елита. Наречена Whispers, оваа апликација претставува виртуелна социјална платформа на која сите љубители на Rolls-Royce од целиот свет можат да се вмрежат заедно и да дискутираат за луксузот и љубовта кон овие автомобили.

„Сопствениците на Rolls-Royce се единствена подгрупа на луѓе – претприемачи, визионери, шефови на држави, кралски компании, основачи и најсјајните ѕвезди од забавната индустрија. Овие клиенти се глобални жители, заштитници на уметноста, филантропи, колекционери на убави и исклучителни предмети, поединци кои не ги спречуваат заедниките проблеми како што се времето и парите“, изјави директорот на компанијата Торстел Милер-Отвос. Whispers ги собира овие елитни Rolls-Royce купувачи и им нуди место каде што можат да се почувствуваат прифатено и каде можат лесно да пронајдат свои истомисленици.

Извршниот директор на компанијата Rolls-Royce Motor Cars, исто така додаде: „Со задоволство денеска ја претставуваме на светот апликацијата под називот Whispers. Whispers е целосно уникатна апликација. Тоа е дигитален влез во еден фасцинантен свет, каде исклучителните и извонредните луѓе се среќаваат. Whispers нуди трансформативни искуства, ретки и посакувани производи, необични богатства и ексклузивни прегледи на новите модели кои никој друг не може да ги види“.

Whispers достапна само ако купите Rolls-Royce

Апликацијата нуди непрекинато менувачка колекција на завидни производи кои се избрани за изненадување, воодушевување и сплетки, истакнуваат од компанијата. Членовите на Whispers можат дури да работат и со стручњаци со цел да создадат свои искуства или производи, како и да дизајнираат и изградат сопствено возило. Покрај тоа, членовите ќе имаат пристап и до низа настани и искуства.

Rolls-Royce вели дека Whispers е покренат пред две години во целосна тајност меѓу избрана група на клиенти. Услугата била прилагодена по нивните повратни информации, а официјално е покрената во Велика Британија, континенталниот дел од Европа, Блискиот Исток и САД. Оваа апликација е достапна исклучиво за купувачите на Rolls-Royce возилата, а бесплатна за сите сопственици на Rolls-Royce возила кои се направени од 2003 година, па наваму. Така што, доколку сакате да влезете во овој хедонистички свет нa Whispers, ќе морате да си набавите некој Rolls-Royce, што ја прави оваа апликација убедливо најскапа во светот.