Режисерот од Јужна Кореја, Бонг, оваа година се закити со четири Оскари. Со победата, филмот на Бонг, Паразит, стана првиот филм од неанглиско јазично подрачје што ја однесе домашната награда за најдобар филм.

Доколку веќе сте го гледале Паразит, може ќе сакате да го погледнете остатокот од филмографијата на Бонг што, сама по себе, е доста импресивна и еклектична. Можеби ќе сакате да погледнете и филмови од други режисери кои го инспирирале Бонг. Еве неколку филмови кои можете да ги погледнете доколку сакате вакви филмови.

1. Burning (2018)
2. The Imposter (2012)
3. The Killing of a Sacred Deer (2017)
4. Cure (1997)
5. The Housemaid (1960)
6. Us (2019)
7. Snowpiercer (2013)
8. Cosmopolis (2012)
9. Gone Girl (2014)
10. Midsommar (2019)