Британскиот моден бренд REISS кој е основан во 1971 година, за ова лето носи интересна „THE SUMMER EDIT” колекција. Колекцијата изобилува со меки, луксузни ткаенини кои нудат удобност, практичност и сензибилитет. Од маици, со кошули и панталони, CLASSIC CASUAL изгледот лежи во пристапот што не отстапува премногу од испробаните и добро познатите класични парчиња облека. Неутралните, морнарски и земјени тонови се акцентирани со игра на нијанси и принтови кои се во тек со летната агенда.