Модниот бренд Raf Simons создаде исклучително силен профил во индустријата за обувки, засновајќи ја својата работа на соработката со Adidas Originals за да ја создаде линијата RUNNER, која донесе некои од најдобрите и најприфатливите, но во исто време и најавангардните стилови на кои можеме да наидеме…

Меѓутоа, доколку ви се премногу смели патиките како Cycloid-4-2001 и Cylon-22, тогаш не грижете се, бидејќи Raf Simons го претстави дуото папучи од линијата Astra, наменети за колекцијата пролет/лето 2022 година.

Raf Simons

Со црна боја и црвени акценти, влечките Astra го следат прославениот стил и бројни други дизајнерски карактеристики на личниот дизајнерски јазик на Raf Simons. На пример, горните делови од 100% полиуретан, кои вклучуваат технички, повеќедимензионални компоненти преземени од RUNNER дивизијата, спојувајќи ги така горните делови со ѓоновите, претставувајќи олицетворение на стилот на Раф Симонс.

Од друга страна, буквите R ја красат целата висина на горните сегменти на влечките, додека новите додатоци на амблемот R може да се видат скриени зад тоналниот прстен D, додавајќи детали за брендирани обувки. Сите овие карактеристики се далеку поизразени благодарение на комбинацијата „Red“, која претставува прекрасен контраст со црната основа на Astra.

Raf Simons

Папучите Raf Simons Astra, кои можете да ги видите во галеријата, можат да се купат во сите овластени продавници или онлајн за 135 долари.