Кулминирајќи во долгогодишно истражување и развој, RADO ја претстави со четири нови модели на колекцијата Captain Cook која користи високо-технолошка керамика. Колекцијата не се истакнува само по својата солидна и рафинирана естетика, туку исто така ги истакнува иновативните достигнувања на брендот во создавањето издржливи и елегантни часовници. Формата и функционалноста имаат еднаков статус во оваа колекција. Покрај 300 метри водоотпорност часовникот има стрелки исполнети со Super LumiNova, за јасна видливост во мрак. За прв пат моделите Captain Cook се достапни во куќиште од 43 мм и три различни верзии кои се разликуваат по нараквицата која може да биде од не’рѓосувачки челик, розово златно PVD обложено со нерѓосувачко челик и високо-препознатливата плазма хај-тек керамичка верзија.