Puma го претстави новиот дрес за Манчестер Сити 2020/2021 инспириран од мозаиците на градот. Оваа новина е дизајн креаиран за 20/21 Англиска Премиер Лига, во која е проткајана ДНК-та на градот и нејзината креативност.

Цртајќи ги препознатливите мозаици лоцирани во креативниот центар на Северниот кварт на Манчестер, кои датираат скоро 100 години, комплетот потсетува на оригинален градски мозаик кој прв ги украси портите на нивниот поранешен стадион, Мејн Роуд.

Уметноста, фудбалот, музиката, модата и бојата се во срцето на Манчестер, додека мозаиците прикажани во градот се прослава на ова и на нејзината разновидна култура. Бојата на дресот се вклопува со комплет од бели шорцеви и светло сини чорапи.