Пред официјалното претставување на AirPods 3 кој е закажан за 23-ти Март, протекоа слики кои го открија дизајнот. Сликте кои протекоа од еден добавувач само ги потврдија гласините дека дизајнот личи на „бебе“ верзија на AirPods Pro, кои имаат пократко стебло. Технички информации нема сеуште што останува да ги видиме карактеристиките на истите по нивното лансирање.