HUGO влегува во третата сезона на тековната соработка со музичарот Лиам Пејн. Овој пат станува збор за унисекс колекција, која го подржува меѓународно призаетиот стандард за одржлив памук од Африка, „Cotton made in Africa“. Единствено за оваа сезона колекцијата HUGO x Liam Payne се одликува со нов шеврон мотив инспириран од шумата, делумно одразувајќи ја иницијативата на германскиот бренд „Clean Up Your Act“. Свесен на своето влијание врз животната средина, HUGO ги дизајнира своите стилови од рециклирани, органски и одржливи извори на материјали.