Четвртите продолженија на John Wick и Matrix, каде главните улоги ги толкува актерот Кијану Ривс, премиерно ќе се прикажат на ист ден.

Интернерот реши да го прогласи 21 мај 2021 година за Денот на Кујану Ривс, бидејќи обожавателите на фантастичниот актер ќе имаат можност во ист ден да се радуваат на два плода од неговата работа. 

 

Последниот John Wick филм беше прикажан во 2019 година, додека помина доста време откако го гледавме последниот Matrix. Па, отсега, до пролетта 2021, ќе имате доволно време да се подготвите за новите продолженија со Кијану во главната улога.