Оваа соработка помеѓу Breitling и Bentley Motors е обележување на 17 годишното партнерство кое го имаат овој производител на луксузни автомобили и Mulliner. Breitling го создаде Premier Bentley Mulliner Limited Edition, часовник кој е спој класичен стил и исклучителен инжењеринг.

Според соопштението, соработката помеѓу Breitling и Bentley Motors започнала уште во 2002 година кога во текот на процесот на дизајнирање на Continental GT, производителот на автомобили нарачал часовник за централната конзола.

Новиот Premier Bentley Mulliner Limited Edition во секој поглед е тесно поврзан со таблата во внатрешноста на ентериерот на Bentley Continental GT Mulliner Convertible. Бидејќи е Limited Edition, ограничувањето е на 1.000 примероци а цената 8.650 американски долари.