Ова е последната колекција на Миучија Прада како соло моден дизајнер на брендот Prada бидејќи во септември ќе се здружи со Раф Симонс. А како нејзино испраќање, оваа колекција е една од нејзините најсилни досега.

Иако парчињата се софистицирани и интригирачки, тие се безмилосно уредни и прекрасно минималистички, давајќи футуристичката естетика која комбинира формална работна облека и спортска облека на отворено. Визијата на Прада за создавање поедноставна колекција е целосно реализирана, бидејќи колекцијата има палета на бои од претежно бела, сива и црна.

Оваа пролетна колекција на Prada е доста суптилна и привлечна, но и изненадувачки практична поради лесниот крој и материјали, што ја прави удобноста доминантен фактор во оваа сезона.