Науката се обидува да го објасни овој феномен илјадници години наназад, а многу научници умреле обидувајќи се да ја одгатнат оваа мистерија… Сепак, до одговорот се уште никој не дошол. А прашањето е: зошто мажите лудуваат по женските гради?

Нема ништо поубаво од убава девојка во тесна маичка која совршено ги истакнува нејзините облини. Токму како што морнарите од митовите и легендите не можеле да одолеат на песната на сирените, женските гради се нешто на што повеќето мажи пред се не сакаат да им одолеат, туку постојано сакаат да бидат колку што е можно поблизу – да ги гледаат, да играат со нив а и да уживаат во нивниот нежен допир.

За женските гради се пишувани песни, поради нив се воделе војни, тепачки во барови и предизвикувале насилство кое се отргнало од контролата. Сепак, многумина тврдат дека тие вредат за сето тоа, зашто ни носат задоволство и ненадмината среќа.

Дури, многу научници тврдат дека мажите кои гледаат во женските гради макар еднаш дневно, живеат подолго од оние другите. Без сомнение, женските гради се омилен дел од телото за сите мажи, покрај сите останати атрибути кои женското тело ги има.

Без размислување, речиси секој маж без проблем би минал цел ден гледајќи ги и допирајќи ги. Може да се каже дека женските гради се можно оружје кое може да го освои целиот свет за само неколку минути.

Токму поради сите овие причини и магијата што женските гради ја носат, токму како и дамите на кои им припаѓаат, ги претставуваме познатите дами со најдобри деколтеа.