Porsche ја објави својата последна прошетка во светот на патиките со ограничено издание инспирирани од 911 Turbo. Овој спортски автомобил го дефинираше наследството на брендот, што го прави соодветен модел за соработка. Колекцијата вклучува осум различни патики за осум генерации на 911 Turbo. Porsche и PUMA имаат многу заеднички елементи, двата ентитета потекнуваат од Германија, со заедничка страст за перформанси.

„Кога Porsche ни пријде со идеја да дизајнираме капсула за да го прославиме иконскиот спортски автомобил 911, веднаш се вклопивме“, вели Ања Ења Егер, раководител на деловната единица за маркетинг PUMA Motorsport.

Што се однасува до колекцијата на патики, PUMA ги избра своите патики што ја дефинираа ерата, Future Rider и силуетата Speedcat. PUMA Future Rider ќе ги претставува првите четири генерации на 911 Turbo: Type 930 3.0 L и 3.3 L, Type 964 и Type 993, додека Speedcat е замислен да ги претставува помодерни модели, вклучувајќи ги 996, 997, 991 и 992.

Ограничената колекција Porsche x PUMA Icons of Fast официјално ќе се лансираат на 17-ти ноември на веб-страницата на Porsche Design и веб-страницата на PUMA, каде секој пар ќе се продава по цена од 150 американски долари.