Дизајнерското студио INK од Лондон објави сет од CGI слики на прототип на Porsche 917. Проектот е комбинација од автомобилската страст на тимот со израз кој е насочен кон дизајнот. Завршницата од бела боја , иконскиот тркачки автомобил е соблечен до неговите најосновни елементи, истакнувајќи ја суровата суштина на дизајнот на возилото. Со овој тркачки автомобил, германскиот производител славеше успеси на 24 Hours of Le Mans кон крајот на 1960-тите, завиткан во графика во впечатлива боја. Дизајнерското студио INK го поврза прототипот со 16-цилиндричен мотор со моќност од 880 коњски сили и дигитално го обработи.